Trollkonster roar och fascinerar både utövare och betraktare i alla åldrar. En väl utförd trollkonst både roar och ställer till med huvudbry för betraktaren, ”Hur gick det där till”? Ofta förekommer olika korttrick, dels för att det finns ett otal olika att lära och utföra, dels för att det i de flesta hem finns en kortlek liggande någonstans. Därför kan det vara bra att lära sig några trick som inte behöver några större förberedelser och som kan göras med en vanlig kortlek. Ett sådant trick är ”oil and water”, som faktiskt inte bara är ett trick, utan en hel liten show på ett par minuter.

Oil and Water

Att använda sig av frivilliga ur publiken kan få tråkiga konsekvenser, oftast för att de kan få för sig att de skall försöka avslöja dig eller göra bort din föreställning. En risk man skall undvika i möjligaste mån. Det är det fina med ett trick som ”oil and water”, publiken är bara publik. Dessutom innehåller det inga svåra tekniker. Mindre än en timmas övning och du är redo att uppträda. Tricket, det finns i ett par olika varianter, går ut på att man visar upp ett antal svarta och röda kort, varefter man varvar dem, svart rött, svart rött och så vidare för att i nästa stund visa att de fortfarande ligger separerade, svarta för sig och röda för sig.

Korten blandas om man gör rätt

Man gör samma sak ytterligare en gång, men visar tydligare att man verkligen varvar korten och resultatet är detsamma, ”olja och vatten” blandar sig inte. Man gör det hela en tredje gång, nu helt öppet med framsidan på korten upp, så att det verkligen går att se att de varvas, men återigen, de ligger separerade. Slutligen läggs högarna åter ihop och med förklaringen, för att olja och vatten skall blandas, behöver det skakas. Korten skakas och nu kan du visa att korten verkligen ligger vartannat svart och vart annat rött. Med detta enda trick skapar du lätt en show på fem minuter.