Att kunna trolla är säkert något vi alla önskar vi kunde göra. Att se andra som trollar är alltid en lika spännande upplevelse och man kan inte låta bli att sitta och fundera över hur trollkonstnärer egentligen gör. Även om man som publik vet att det är frågan om illusion och falska sinnesintryck, kan man inte riktigt förstå hur trollkonstnärerna gör för att få tricket att se så äkta ut. En sak är säker, det har definitivt inte gått på en natt. För att klara av att göra alla dessa tricks krävs hundratals timmar med övning och en otrolig fingerfärdighet.

Övning ger färdighet

I vårt land finns det flera fina trollkarlar , eller trollkonstnärer som vi nuförtiden kallar dem. Än idag drömmer unga människor om att bli trollkarlar efter att de sett något fantastiskt trick. Som barn har säkert flera av oss haft en trollerilåda som innehållit redskapen för att öva något trix med bland annat kortlekar, näsdukar och mynt. Om du vill bli bra på att trolla krävs det en hel del träning. Det behövs fingerfärdighet och tålamod. Att öva så kallade vilseledande manövers är en viktig del av trolleriet och de kan man bara uppnå med flitig träning. Människan tycker om att bli förbluffad och alla tycker om att se bra trolleri!

De vanliga trollkonsterna

Trolleriformerna är många. Det kan bland annat vara frågan om så kallade close-up tricks där trollandet sker riktigt nära publiken, scenmagi som skall uppföras från en scen eller i en större salong, street magic som du gör utomhus bland folk eller kortmagi, som kanske är det populäraste inom trolleri. 99 % av alla trollkonstnärer startar sin karriär med kortkonster, det är de som ofta får mest uppmärksamhet. Att trolla fram ett mynt bakom örat eller att gissa det rätta kortet är några av konsterna som förbluffar. Det finns många avancerade myntkonster som alltid får publiken att häpna. Om du trollar med barn är det säkert konsterna med alla de färggranna dukarna som fascinerar mest.