Att ordna vinprovning har blivit en vanlig tilldragelse när det är dags att bjuda in till festligheter. Det kan dock kännas lite tråkigt att bara prova olika viner, därför kan det vara roligt att låta vinprovningen ha ett tema. Vad sägs till exempel om trolleri?

Välj ett spännande vin

När det är dags att hålla vinprovning är det bra om du först väljer ut ett spännande vin och sedan lär dig lite mer om hur man håller i en vinprovning. Som vin att prova kan en Pinot Grigiot vara ett bra alternativ. Det beror på att detta är ett vin som kan smaka på många olika sätt beroende på hur det odlats. För att lära dig hur du håller i en vinprovning kan det vara bra att själv delta i en digital sådan innan du skrider till verket. Då lär du dig på ett enkelt sätt grunderna.

Trolla med vinet

För att få in den där mystiska stämningen klär du naturligtvis rummet ni ska vara i med dekorationer som påminner om trolleri. Röd sammet, en hög hatt och en trollstav kan vara en bra början. Det är naturligtvis också bra om du lär dig några enkla trolleritrick, till exempel att trolla bort en vinflaska eller att förvandla vatten till vin. På nätet finns många guider där du kan lära dig dessa trolleri-trix. Vill du ta det hela ett steg längre kan du naturligtvis också gå en kurs i trolleri och lära dig mer avancerade konster. Oavsett hur du väljer att göra kommer din trolleri-inspirerade tillställning att bli lyckad om du lägger lite arbete bakom den. Se också till att duka fram snacks med hög sälta eftersom det är sådana som passar bäst tillsammans med en god Pinot Grigiot. Saker som nötter, oliver och skaldjur fungerar bra för ändamålet.