Det där med att trolla upptäcker många i unga år. Det finns något spännande och mystiskt med trollkarlar och deras trick. Några går vidare till att själva bli magiker, medan andra efter ett tag tröttnar på trollkonsterna. För den som fastnat i trolleriet kan det vara spännande att utöva lite vardagstrolleri i form av matlagning.

Magisk tårta

Hos dintarta.se kan man beställa en magiskt vacker tårta med valfritt tryck, olika fyllningar med mera. Man kan också göra en tårta där man ställer ett plaströr mitt på tårtan. I röret häller man strössel, kolasås eller saker man gillar. När det är dags för servering lyfts plaströret rakt uppåt så att fyllningen rinner ut och nedför tårtan. Det ger en snygg och rolig effekt som nästan liknar magi. Har man sedan tidigare gömt en docka i mitten av tårtan som sticker upp bli den rinnande fyllningen som en klänning eller kjol som rinner ner.

Trolla fram en middag

Att snabbt få fram en middag med en lite lägre budget kan vara som ett trolleri och det är något man behöver träna på för att bli duktig. Övning ger färdighet när det gäller matlagning och man behöver inga magiska formler eller andra konstigheter för att få till en god och billig måltid.

Låt matlagningen bli ett trolleri för barnen

När barnen får vara med under matlagningen tycker de oftast att det är betydligt roligare att sedan äta maten. Dessutom lär sig barnen viktiga tips inför framtiden när de själva ska laga mat. Låt barnen vara med och trolla i köket. Låt dem hacka grönsaker, lägga saker i formar, bre smörgåsar och annat så de också får se vad som händer och hur maten blir till. Barnen mår inte dåligt av att se kött innan det blir stekt eller av att titta på hur köttbullar blir runda. Visa barnen hur man genom lite matlagningstrolleri kan få vanliga, tråkiga, ingredienser att bli något riktigt gott som hela familjen tycker om.

Mat med trolleritema

Om man verkligen vill trolla med maten kan man slå på stort och skapa rätter samt desserter med magitema. Gör trollstavar av brödpinnar som doppas i choklad, byt ut de vanliga gröna och bruna punschrullarna mot sådana i svart och vitt. Forma tårtan till en hatt med uppstickande kanin eller gör receptboken lite mer trollformelaktig med hjälp av kaffe och en kalligrafipenna. Det behöver inte vara svårt att kombinera mat och magi. Det är bara fantasierna som sätter gränser. Att trolla är roligt och ibland handlar trolleriet trots allt om en illusion. Kanske kan man tillfälligtvis skapa en illusion av att desserter är lite nyttigare?