Att streama innehåll på Youtube kan vara ett sätt att bygga ett personligt varumärke eller tjäna pengar – eller en kombination av båda. Om du är intresserad av trolleri och funderar på att skapa en Youtube-kanal kring det temat så är du helt rätt ute. År 2020 har i sanning varit ett år där Youtube, Twitch och andra videomedier online haft en roll att spela. Inte minst för musiker och andra scenkonstnärer som inte haft några möjligheter att framträda live på grund av coronaviruset. Till de andra scenkonstnärer som haft dåliga möjligheter till liveframträdanden de senaste månaderna finns trollkonstnärerna. Tur då att du med lite vilja och ihärdighet kan skapa en karriär genom att publicera dig online. Men vad behöver du för att kunna producera videor som känns någorlunda professionella? Faktum är att det inte behöver bli särskilt dyrt. När det gäller webbkameran kan du klara dig bra med den du har i din dator (om du inte har en dator utan kamera). När det gäller ljud och ljus är det dock värt att investera en extra slant.

Ljussättningen är viktig

En av de viktigaste faktorerna som separerar en amatörmässig och professionell video är ljussättningen. För en video är dålig ljussättning lite vad dåligt ljud är för en podcast. För att få folk att klicka på din video och kolla klart är det därför viktigt att du ljussatt dig själv på ett bra sätt. För att göra detta krävs inte att du har djupa kunskaper i ljussättning. Enklast ordnar du ljuset genom att köpa en selfie lampa. De finns i olika prisklasser och ger dig ett bra resultat direkt.

Mikrofonen likaså

Nummer två på listan över utrustning du behöver skaffa är en bra mikrofon. En video måste förstås inte bara se bra ut, den behöver också låta bra. Du kan komma undan med en hygglig mikrofon för runt 1000-lappen.