I Sverige har vi en av världens absolut främsta illusionister, eller magiker som det också kallas. Artisten Joe Labero har haft en lång och mycket framgångsrik karriär inom magins värld. Han började med trolleri när han fick sin första trollerilåda vid tolv års ålder, men hans riktiga berömmelse fick sitt startskott när han satte upp sin första storproduktion som han turnerade med i hela fyra år och som spelade långt över 600 gånger på Berns salonger i Stockholm. Sedan dess har han utfört stordåd på scenen för en allt som oftast förbluffad publik från hela världen.

En av de främsta

Som en av de absolut främsta i sitt fält har Joe Labero bitvis lett utvecklingen inom magins värld och nämns regelbundet i samma meningar som klassiska magikerparet Sigfried och Roy och Houdini. På hans uppvisningar har han sågat itu på människor, fått svävande motorcyklar att försvinna och bokstavligen lurat skjortan av besökare. Hans arbetsplats är världen och utöver en otrolig mängd föreställningar på diverse exklusiva platser och sammanhang har han bland annat haft en föreställning i Australien på senare delen av 90-talet som spelades i hela 16 månader. Nyligen skapade den småländska trollkarlen rubriker även på hemmaplan. När Joe Labero i Tv4 skulle utföra ett korttrick för programledarna råkade TV-mannen och bildproducenten filma ur en mycket olycklig vinkel som avslöjade korttricket för den svenska publiken. När han blev tillfrågad om händelsen och han synpunkter på misstaget från kanalen svarade han i sann trollkarlsanda att; ”allt kan hända i magins värld.”

Joe Labero trollar och skämtar

Tiger perched atop a tree - rare animal behaviour picture as tiger usually don't climb trees.

Joe Labero, eller Lars Bengt Roland Johansson som är han riktiga namn, har skapat en stor mängd klassiska turnéer där han erbjudit sina magiska föreställningar till publik i hela världen. Han har bland annat uppträtt i den klassiska artiststaden Las Vegas där allt är möjligt men enbart artister av allra högsta klass får tillfälle att uppträda.Den svenska illusionisten har mer gemensamt med Sigfried och Roy än bara en kuslig talang för illusioner, enligt ett pressmeddelande till den svenska befolkningen uppgav han att han hade skaffat en bengalisk tiger att ta med till showen i Sverige. Något som väckte anstöt hos beundrare i Sverige som kallade tilltaget bland annat smaklöst. Att Labero har skaffat en bengalisk tiger var stora nyheter för Sverige, där det är strikt förbjudet att ha rovdjur på scen redan sedan 60-talet. Det hela visade sig vara ett april-skämt och den svenska magikern gick själv ut med en dementi efter en storm av upprörda samtal och brev.