De flesta uppskattar filmer om magiker som utför tillsynes omöjliga trick och som gärna lämnar publiken med en känsla av att ha fått vara med om något unikt och spektakulärt. Bilden av trollkarlen eller magikern som någon som besitter oförklarliga krafter har också fått nytt uppsving med tv-serier som [Dynamo:Magician Impossible:https://www.mirror.co.uk/all-about/dynamo] där den världskände brittiske magikern Steven Frayne utför trick och trolleri bland vanligt folk mitt på gatan under namnet Dynamo. I Sverige har vi duon Brynolf & Ljung som underhåller och förvånar på sitt eget sätt.

Det kan verka glamoröst när man tänker på Joe Labero eller den gemytlige Tobbe Trollkarl men för de allra flesta trollkarlar som lever på sitt trolleri är det en ganska hård bransch som har sett det mesta. För att kunna slå sig fram och komma på något nytt och unikt krävs både vilja och kapital. Capcito levererar enkla och smidiga lån till företag med schyssta räntor för den som känner sig manad att trolla fram lite inspiration och starta upp en magisk verksamhet. Skådespeleri är en snarlik bransch där den som har tillräckligt med magnetism och karisma kan iklä sig olika roller och kanske till och med landa i en roll som magiker eller trollkarl. Nedan följer några intressanta filmer som belyser trollkarlar i filmens värld ur lite olika perspektiv.

The Magician

Den koreanska filmen The Magician från 2015 är en frisk fläkt i en ganska gammal genre. Trollkarlsfilmer har annars en tendens att handla om svåra stunts som går fel, brottslig verksamhet eller personporträtt. Här utspelar sig en osannolik kärlekshistoria mellan en ung magiker och landets prinsessa i en sagolik, vacker och samtidigt mörk fantasyvärld. Den unga prinsessan har redan en tilltänkt make som inte uppskattar den spirande romansen. Hämnd, kärlek och magi är ingredienser som skapar en riktigt bra film.

Now You See Me

Den amerikanska filmen Now You See Me från 2013 bjuder på underhållande action där fyra olika magiker som kallar sig The Four Horsemen visar sig syssla med ljusskygg verksamhet. De levererar fantastiska shower men i själva verket förflyttar de stora mängder pengar på ett till synes oförklarligt sätt. FBI och Interpol gör sitt yttersta för att avslöja dem. Hur kan de utföra rån på en helt annan kontinent när de samtidigt befinner sig på scenen framför publiken? När de dessutom ger samtliga deltagare i publiken hela bytet efter den högteknologiska stöten väcker de både beundran och fruktan på samma gång. Att sätta dit dem blir dock betydligt svårare än väntat.

The Prestige

Filmen The Prestige från 2006 är en psykologisk thriller som undersöker konkurrensen och rivaliteten mellan två illusionister. Att vinna publikens hjärtan kan ibland betyda att man trampar en kollega på tårna och hur långt är dessa båda män beredda att gå för ära och berömmelse? Hugh Jackman och Christian Bale spelar huvudrollerna i detta kritikerrosade drama.